Annons

Visumtvång behövs för att stoppa tiggare

Sverigedemokraterna vill stoppa tiggeriet, och har ett åtgärdsprogram för hur det ska gå till. Bland annat ska tiggeri bland utländska medborgare förbjudas, och tvång på visum införas för de länder varifrån de flesta tiggarna kommer. Det skriver SD-politikerna Kent Ekeroth och Mia Danielsson.

Under strecket
Publicerad

Tiggeriproblematiken är stor och växande. Människor störs, oroas och påverkas negativt av tiggarna och de kåkstäder som blir allt vanligare i och kring våra samhällen. Hitresta tiggare ockuperar privat mark och förstör för näringsidkare och våra parker, där barn leker, används inte sällan som toaletter. Det är inte acceptabelt.

Dels är lagarna bristfälliga på flera områden men framförallt är det ett problem att de lagar och regler som finns inte efterföljs. Ytterligare problematiskt är det att det inte heller leder till några konsekvenser när befintliga lagar åsidosätts. Det handlar alltså även om ett problem inom polisen, som trots relativt stora resurstillskott på senare år ändå inte förmår att ha tillräckligt med poliser på våra gator och torg. Detta har Sverigedemokraterna tidigare uppmärksammat i bland annat kampanjen ”Inga fler papperspoliser”.

Annons
Annons
Annons