Annons

Så kan korta möten leda till ny vänskap

”Jag har vissa persontyper som jag tycker att jag passar bättre ihop med, jag brukar liksom känna inombords när jag möter någon om det är min typ”, säger Pirjo (i rosa tröja).
”Jag har vissa persontyper som jag tycker att jag passar bättre ihop med, jag brukar liksom känna inombords när jag möter någon om det är min typ”, säger Pirjo (i rosa tröja). Foto: Lars Pehrson

Ensamheten kan vara outhärdlig för många äldre. Men hur gör man för att hitta vänner? I Huddinge ordnar man speed-dejting för seniorer: ett kort prat – sedan kan det vara klart. Att hitta nya vänner kan bli nödvändigt sent i livet.

Under strecket
Publicerad

För den som vill finns lappar på varje bord med förslag på samtalsämnen.

Foto: Lars Pehrson

Arrangören Berit Westergren pratar med Pirjo, en av deltagarna på speeddejtingen. För Pirjo har träffarna resulterat i flera nya och goda vänskaper.

Foto: Lars Pehrson

Själva kompisdejtandet – alltså att finna någon man ”klickar med” – skiljer sig inte från andra tider i livet, menar arrangören Berit Westergren.

Foto: Lars Pehrson

Äggklockan är framställd, och deltagarna på plats. Snart ska pratet breda ut sig på kaféet i den byggnad som tidigare inhyste Folkets hus i Huddinge centrum söder om Stockholm.

– Vissa tror att speeddejting handlar om att ragga, men det är inte meningen. Vi har försökt att förklara att det går ut på korta möten som kan leda till vänskap, säger Berit Westergren, 81 år.

Annons
Annons
Annons