Annons

Stina Oscarson:Sprang till tv:n och stängde av Ebba Busch Thor – av rädsla

Katerina Janouch, Araia Ghirmai Sebhatu, Lars Vilks, Nina Rung, Yasri Khan och Chang Frick har alla medverkat i SvD:s samtalsserie.
Katerina Janouch, Araia Ghirmai Sebhatu, Lars Vilks, Nina Rung, Yasri Khan och Chang Frick har alla medverkat i SvD:s samtalsserie. Foto: Staffan Löwstedt

Rädsla och tystnad är de ord som ringar in mina tankar om samtalen jag fört i SvD:s serie. I ett samhälle där många upplever sig otrygga förstärks tendensen att tänka och handla i flock.

Uppdaterad
Publicerad

Första sommaren jag var chef för Radioteatern lyssnade jag på flera hundra radiopjäser och jag minns att det kändes som att det öppnades nya stigar i min hjärna. För varje historia fick jag fler ögon att betrakta världen med. Så många fler möjliga perspektiv. Och det är något liknande jag erfar efter den senaste tidens samtal.

Ni behöver inte vara oroliga, skrev jag lite skämtsamt när jag delade ett av samtalen på Facebook, åsikter smittar inte. Det möttes omedelbart av ett: Där har du fel! Det finns inget så smittsamt som åsikter.

Det var under Almedalsveckan 2009 som Göran Hägglund (KD) dammade av Ny demokratis begrepp ”verklighetens folk”.

Foto: Leif R Jansson/TT Bild 1 av 4

Chang Frick och Stina Oscarson.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 4

Stina Oscarson och Katerina Janouch.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 3 av 4

Stina Oscarson och Nina Rung.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons