SvD Perfect Guide

Virtual reality är framtiden

Caroline Roth och Emma af Robson tror stenhårt på att VR kommer förändra alla möjliga slags branscher.
Caroline Roth och Emma af Robson tror stenhårt på att VR kommer förändra alla möjliga slags branscher. Foto: Christopher Hunt

Marknaden för virtual reality är fortfarande i sin linda. Men de flesta experter är överens om att branschen snart exploderar. Caroline Roth och Emma af Robson är två av dem.

Text: Hugo Rehnberg - 9 november 2016
Annons

Med sitt nystartade bolag Warpin Media ska Caroline Roth och Emma af Robson bli en strategisk partner till bolag som vill använda sig av VR. 

– Det handlar om att förstå vad varumärkena kan få ut av tekniken och därefter koppla ihop dem med rätt utvecklare. Vi vill bli den bryggan, säger Emma af Robson. 

Emma Robson har en bakgrund på Forsman & Bodenfors, Metro och senast som vd på Modern Women Media. Caroline Roth har jobbat hos bland andra Lancôme, Ralph Lauren och Gant. Trots att duon arbetat kort tid i techvärlden har de lärt sig att uppskatta branschen. 

Alla som testar blir ambassadörer.

– Det är en bjussig atmosfär. Man hjälper varandra med kontakter och kunskap, så är det verkligen inte i alla branscher, säger Caroline Roth.

En bransch som de tror att VR kan revolutionera är utbildning: 

– Tänk när eleverna själva kan stå på kinesiska muren eller springa på en dinosaurie i skogen, då lär ingen somna under lektionerna, säger Emma af Robson och framhärdar samtidigt att VR kan demokratisera samhället. 

– Ta skolklasser som inte har råd att åka på en klassresa. Med virtual reality kommer de kunna uppleva hela världen ändå.

För tio år sedan var många övertygade om att VR skulle explodera. Det hände inte. Hur kan man vara så säker på att det kommer slå igenom nu?

– Visst pratade man om virtual reality redan för tio år sedan. Men i dag är tekniken verkligen framme. Och tänk på vilka bolag som satsar på detta. Apple, Samsung, Facebook. Kraften är för stor – människan kan inte stå emot VR. Och varför skulle vi, det är otroligt kul. Alla som testar blir ambassadörer, säger Caroline Roth.

Annons