Vinsten föll men OMX lyfte Trög inledning på året för Telelogic

Vinsten föll för börsföretaget OMX under första kvartalet. Men vinsten var bättre än marknadens förväntningar och börskursen steg med 4 procent. Vinsten föll för börsföretaget OMX under första kvartalet. Men vinsten var bättre än marknadens förväntningar och börskursen steg med 4 procent. Mjukvaruföretaget Telelogic backade på Stockholmsbörsen efter att bolaget kommit med sin rapport för årets första kvartal. Telelogics försäljning till telekombolagen minskade bland annat med 2 procent, jämfört med för ett år sedan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bolagets vinst stannade på 190 miljoner kronor för årets första kvartal, ett rejält tapp jämfört med resultatet på 318 miljoner kronor motsvarande period förra året. Dessutom föll intäkterna till 742 miljoner kronor från 918 miljoner kronor.

Men OMX-chefen Magnus Böcker konstaterar att nedgången delvis beror på att resultatet förra året var en aning uppblåst genom reavinsten från försäljningen av den kanadensiska börsen för naturgas. Det var också bättre fart på aktiehandeln under den perioden.
Dessutom var vinsten betydligt bättre än aktiemarknadens analytiker hade spått.
Böcker pekar också på att det syns goda tecken för bolagets teknologiområde som säljer börssystem. Affärsområdet redovisar snabbt stigande orderingång. Sammantaget ledde det till att börskursen steg kraftigt, med hela 5,1 procent till 83 kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons