Annons

Vinner "The square" på Oscarsgalan?

Ruben Östlund hoppas på en Oscarsstatyett för "The square". Konkurrensen är dock hård. Arkivbild.
Ruben Östlund hoppas på en Oscarsstatyett för "The square". Konkurrensen är dock hård. Arkivbild. Foto: Yann Coatsaliou/ AFP / TT

Natten mot måndagen drar den 90:e Oscarsgalan i gång och på spel står inte minst en Oscar till Sverige. "The square" har dock riktigt tuff konkurrens i form av chilenska "En fantastisk kvinna" och uppstickaren "Förolämpningen" från Libanon.

Under strecket
Los Angeles, TT:s utsända TT TT TT
Publicerad

Frances McDormand är nominerad för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i "Three billboards outside Ebbing, Missouri", en av galans stora förhandsfavoriter.

Foto: Chris Donovan/ AP / TT Bild 1 av 2

Den palestinske skådespelaren Kamil al-Basha tog förra året hem en statyett på filmfestivalen i Venedig för sin roll i det libanesiska dramat "Förolämpningen", som utmanar "The square" i kampen om en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Arkivbild.

Foto: Domenico Stinellis/ AP /TT Bild 2 av 2

Marssolen skiner över den röda mattan utanför Dolby theatre i hjärtat av Hollywood. Snart ska den fyllas av nervösa nominerade filmskapare samt allehanda stjärnor som kommer att beskådas av uppemot 30 miljoner människor världen över.

Vilken film som blir tilldelad det kanske mest prestigefulla priset, bästa film, verkar enligt de vid det här laget hyperventilerande amerikanska branschtidningarna handla om en match mellan "The shape of water" av Guillermo del Toro, "Three billboards outside Missouri, Ebbing" av Martin McDonagh och uppstickaren "Get out" av Jordan Peele.

Annons
Annons
Annons