Annons

Vingar av glas, pizza och populärmusik från Vittula

Regissören Reza Bagher slog igenom med filmen ”Vingar av glas”. Nu är han tillbaka med familjedramat ”Capricciosa”. I huvudrollerna syns veteranen Rolf Lassgård och debutanten Linus Nilsson.

Under strecket
Publicerad

Malmö I filmen ”Capricciosa” drabbas en familj hårt när modern dör i cancer. Pappa Göran som är nykter alkoholist sedan många år tappar taget om sitt liv och börjar supa igen. Äldsta sonen Henrik, 17, och hans två småsyskon hamnar i en extremt utsatt situation. Henrik spelas i filmen av nykomlingen Linus Nilsson från Skåne. Innan inspelningen av ”Capricciosa” hade han ingen erfarenhet alls som skådespelare. - Reza kom till min skola och letade efter någon som kunde spela Henrik. Så jag provspelade. De sa att om de inte hört av sig innan sommaren hade jag inte fått rollen, men de ringde efter bara två veckor, berättar Linus Nilsson. - Vi testade faktiskt 200 olika killar, och plötsligt var Linus bara där. Han passade bra eftersom han är rätt stor och tränar boxning, han skulle ju kunna trycka upp Rolf Lassgård i ett hörn så det ser övertygande ut, förklarar Reza Bagher.

Linus avslöjar att boxningen, han kör lätt tungvikt, hjälpte honom en hel del när han skulle filma. - När man boxas måste man fokusera stenhårt på motståndaren och stänga ute allt annat. Förmågan att fokusera hade jag mycket nytta av när det var svåra scener, säger Linus. Och ”Capricciosa” innehåller många svåra scener. Det är mycket gråt, svek och sorg. Men Linus fixade de scenerna galant menar Reza Bagher. - Linus kommer från en jättebra familj så han har aldrig haft den här typen av problem själv, förklarar Reza. - Men jag har kompisar som råkat illa ut, inflikar Linus. - Men du gick in ordentligt i rollen, när du slår näven i kaffeautomaten i filmen var du ju ledsen på riktigt, säger Reza till Linus. - Jo, medger Linus.

Annons
Annons
Annons