Annons

Viner till klassiska sallader

Det är skördetid och mycket goda grönsaker i butikerna. Matiga sallader passar även om temperaturen gått ner något. SvD:s Mikael Mölstad tipsar om bra viner till några salladsklassiker.

Under strecket
Publicerad

1 / 5

Les Lauzeraies 2013
99 kr, Rhône, Frankrike, 2724, torr rosé
Klassisk sommarrosé från Sydfrankrike: fylliga hallontoner med friska jordgubbar och kryddig syra. Perfekt till sallad Niçoise med tonfisk och ägg.

Annons
Annons

2 / 5

Petit Chablis 2012
111 kr, Bourgogne, Frankrike, 5585, vitt torrt friskt & fruktigt
Frisk och fruktig i god chablisstil med äpplig doft, mineralton och härlig syra. Smakar gott till klassisk Caesarsallad med grillad kyckling.

Annons
Annons

3 / 5

Caveau des Jacobins 2012
89 kr, Jura, Frankrike, 2292, vitt torrt fylligt & smakrikt
Smakrik med smöriga toner, friska äpplen, nötter och bra syrlig eftersmak i gammaldags stil. Passar till kycklingsallad med currysmak.

Annons
Annons

4 / 5

Bellingham 2013
79 kr, Sydafrika, 2085, vitt torrt fylligt & smakrikt
Chenin blanc med feta citrustoner, kryddiga äppelfrukter, bra syra och ekfatskaraktär. Perfekt till en grekisk sallad med fetaost och oliver.

Annons
Annons

5 / 5

Masi Masianco 2013
92 kr, Venetien, Italien, 2415, vitt torrt fylligt & smakrikt
5 Kul norditalienare, både äpplig, blommig, nötig och sötsyrlig. Gott till italiensk pastasallad med prosciutto och soltorkade tomater.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons