FoliiNew York Times har rätt om ”Sveriges bästa”

New York Times rekommenderar alla som har ett par dygn i Stockholm att tillbringa första kvällen på vinbaren Folii. SvD:s Krogguiden håller med, men möter vissa besvikelser.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

När New York Times i somras gjorde en snabbguide till Stockholm tyckte tidningen att fredagskvällen skulle avslutas hos ”två av Sveriges bästa sommelierer” Béatrice Becher och Jonas Sandberg. Den sistnämnde har en bakgrund på Sturehof och Fäviken Magasinet, medan Béatrice Becher utsågs till såväl svensk som nordisk sommeliermästare 2014.

Vinkunskapen märks och dryckeslistan är hela tolv sidor lång. Tyngdpunkten ligger på franska viner, även om det också görs utflykter till andra delar av världen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons