Villarusning: Årslöner i värdestegringar

Priserna på villor i Stockholms län har stigit med 26 procent de senaste tre åren, i Nacka kommun med 38 procent.
Priserna på villor i Stockholms län har stigit med 26 procent de senaste tre åren, i Nacka kommun med 38 procent. Foto: Sofia Ekström

Snittvillan har blivit 1,4 miljoner kronor dyrare på 36 månader i Storstockholm. SvD har kartlagt de nya bostadspriserna på hus och bostadsrätter.

– Utbudet räcker inte till, säger Carina Norrbom, mäklare i Stockholmskommunen Nacka.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

En ny villa ska annonseras med bra bilder. ”Det är säljarnas marknad”, konstaterar mäklaren Carina Norrbom som blir nedringd när objektet läggs ut.

Foto: Sofia Ekström

Carina Norrbom tror att det är längtan till ett eget hus där man både har plats att leva och att distansarbeta som eldat på marknaden under pandemin.

Foto: Sofia Ekström

”Det stora intresset driver på priserna”, säger Carina Norrbom som snart ska visa villan för drygt 12 miljoner kronor i Saltsjö-Boo.

Foto: Sofia Ekström
Annons

Det är dags för visning av en tio år gammal femrumsvilla. Det finns ingen källare, däremot pool och gästhus. Läget är naturnära, två mil från Stockholms city och prislappen 12,5 miljoner.

– Vi får se hur det går. Förut var tio miljoner den magiska gränsen för många köpare men nu är den ett par miljoner högre, säger Carina Norrbom som är franchisetagare för Skandiamäklarna i Nacka.

Artikelserien Bostadskollen presenteras av HypoteketHypoteket

Till Bostadskollen
Annons
Annons
Annons