Villakillar gillar lyxiga gasolgrillar

eldigt Konsten att laga mat började en gång i tiden över en öppen eld. Sedan flyttade matlagningen in i köket. Nu är köket på väg ut i trädgården, elden är gaslågor och männen tar plats vid spisen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ronald Niklasson är en före detta journalist och internetentreprenör som lägger ved på den brasan. I fjol startade han The Country Cookshop ute vid sommarstugan på Färingsö i Mälaren väster om Stockholm.
I en nybyggd lyxlada med rustik elegans säljer han exklusiva köksredskap, kaffemaskiner, matberedare och, inte minst, maffiga gasolgrillar för dem som vill grilla med stil. Det är rejäla pjäser från Australien till priser upp emot 30 000 kronor. De har tre eller fler brännare, motordrivna grillspett, inbyggd termometer, sidobrännare och nästan allt är rostfritt.
”Grillar killar gillar” är hans hemlagade slogan. Och målgruppen är män som vill ta kommandot vid spisen.

– Många mäns första träning att laga mat är att vända en köttbit på grillen, säger han.
Uppenbarligen har han träffat rätt. Försäljningen har gått över förväntan och det är ofta män som lockar med sig familjen till butiken vid den lilla grusvägen.
Ronald Niklasson vill inte spekulera i någon evolutionsbiologisk teori kring det manliga
intresset att bränna köttstycken över eld. Han konstaterar blott att hans slogan tycks stämma.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons