Vilket kött passar till egenmald köttfärs?

SvD:s Ingrid Eriksson besvarar dina frågor om mat och matlagning.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Baka eget bröd

Matbröd med soltorkade tomater, Morotsbröd eller Grovt rågbröd.
Här är recepten.

FRÅGA:

Jag mal min köttfärs själv och använder tre delar nötytterlår och en del magert bogfläsk. Tills för ett par månader sedan har det inte varit någon svårighet med att ibland få tag på ytterlår till fördelaktigt nedsatt pris. Idag går det inte längre, det verkar som om de endast gör grytbitar av det. Kan rostbiffen vara ett bra alternativ, den annonseras ju ibland till extrapris. Finns det några andra delar som kan lämpa sig till köttfärs? Jag vill inte använda bitar som innehåller mycket senor och hinnor.

Eva Bystam

SVAR:

Förr använde man de ”sämre” bitarna från det slaktade djuret till köttfärs. Men de innehåller ofta mycket senor, hinnor och fett. Rostbiff som du själv föreslår går mycket bra. En annan bit som ofta har ett fördelaktigt pris är fransyskan. Den är perfekt att mala både till köttfärs som man tänker göra köttbullar eller köttfärssås av och till råbiff.

matfragan@svd.semailto:matfragan@svd.seSå lyckas du med skinkantasteline.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons