SvD Perfect Guide

Vilken semesterort gjorde Obama så här fräsch?

Text: SvD Perfect Guide - 2 mars 2017
Annons
Barack Obama är på lekhumör.

Barack Obama är på lekhumör.

Richard Bransons ö Necker Island.

Richard Bransons ö Necker Island.

När Barack Obama klev ut på New Yorks gator var det som en ny människa. Med krispig skjorta, jämn solbränna och vitt leende var han fjärran den grånade man vi såg lämna Washington två veckor tidigare. Den åldrade presidenten – sliten av åtta år som ledare för den fria världen – strålade plötsligt igen.

Så vilken var semesterorten som vitaliserade honom?

Necker Island på Jungfruöarna. Richards Bransons privata ö är ett 30 hektar stort paradis och rymmer upp till 30 gäster. Med balinesiska lyxvillor, en hundra man stor personalstyrka och panoramavy över det karibiska öriket har den lockat till sig gäster som Kate Moss, Beyoncé och Robert DeNiro de senaste åren.

– Michelle och jag har verkligen mjölkat det här President-avskedet, så nu håller jag det kort, sade Barack Obama till pressen innan familjen lämnade huvudön för Necker Island.

Barack Obama är på lekhumör.

Familjen Obama tillbringade dagarna med att sola, dyka och äta långa middagar. Barack Obama själv – fångad på bild i skräddad flytväst – lade den mesta av tiden på att lära sig kitesurfa.

– Vi startade en tävling, sade Richard Branson. Kan Barack lära sig kitesurfa om jag lär mig mig åka foilboard? Vi var jämna fram till sista dagen när jag plötsligt såg att Barack var hundra meter framför mig. Det var bara att gratulera honom.

Richard Bransons ö Necker Island.
Annons