Annons
X
Annons
X

Vilka öar är bäst i Karibien?

Hej!

Jag och min fru funderar på att åka till Västindien på semester i vintern. Har fortfarande inte bestämt om vi ska ta en kryssning eller flyga till någon ö och vara hela semestern där. Vi har tänkt vara borta i två veckor.

Vilka öar rekommenderar du? Är det någon ö vi bör undvika? För några år sedan pratades det ju mycket om att Dominikanska Republiken och Haiti inte var säkra turistmål.

/Lasse

[object Object]
Reseexperten listar de bästa öarna i Karibien. Foto: COLOURBOX

Dominikanska republiken är ett bra ett alternativ för en tvåveckorssemester i vinter. Jag gillar särskilt halvön Samana i nordöst där turismen känns något mer småskalig än på den mer exploaterade nordkusten.

På Samanahalvön finns flera fina stränder och mysiga byar, till exempel Las Galeras. Mest känd är ön Cayo Levantado utanför staden Samana, även kallad Baccardiön efter en reklamfilm som spelades in här en gång i tiden.

LÄS MER:
Skåda djupet på semestern

Annons
X

När det gäller säkerhet har främst huvudstaden Santo Domingo haft problem med rån, så rekommendationen är att undvika smågator på kvällar och nätter.

En annan populär ö i Västindien är Aruba. Här är stränderna största sevärdheten och kanske staden Oranjestad. till Aruba, som är populärt bland par, åker man för att göra så lite som möjligt.

Bästa ön i Karibien, enligt en omröstning det amerikanska resemagasinet Condé Nast Travelers hade bland sina läsare för några år sedan är Saint John (Amerikanska Jungfruöarna). Hit reser man i första hand för att snorkla, vandra och ta det lugnt i den vackra naturen (hela ön är ett naturreservat med många små orörda stränder).

Mitt sista tips får bli Antigua, som kanske har Karibiens allra bästa stränder.

LÄS MER:
Karibiens klaraste vatten
LÄS MER:
Västindiens bäst bevarade hemlighet

Annons
Annons
X

Reseexperten listar de bästa öarna i Karibien.

Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X