Annons

I may destroy youViktigt att våga visa gråzonerna i ett övergrepp

Michaela Coel.
Michaela Coel. Foto: Laura Radford/HBO Nordic

Våldtäkt eller inte? Denna ”metoo”-serie är ljusår från skräckskildringar av smygande män. Michaela Coel vågar peta i gråzonerna utan att erbjuda några enkla svar – lika viktigt som oändligt välkommet.

Under strecket
Publicerad

I tonen är det betydligt mer ”Girls” eller ”Master of none” än ”Unbelievable”.

Foto: HBO Nordic

Arabella är en ung författare som efter en hajpad debut sliter med uppföljaren. I seriestarten ska hon precis lämna en föga produktiv skrivresa till Rom – och en föga intresserad av-och-på-pojkvän – för att åka hem till London och ha möte med sina otåliga agenter. De vill ha ett manusutkast, helst igår, och kommenderar henne till en av förlagets skrivarlyor med en hård deadline.

Suget att lämna den tomma datorskärmen för att gå ut och festa med kompisarna blir dock oemotståndlig, och det leder till en fylla och en minneslucka som snabbt övergår i både en brottsutredning och ett slags pusselarbete för att få veta vad som egentligen hänt under kvällen. För när Arabella vaknar dagen efter minns hon inte hur hon fått det där såret i pannan, eller varför hennes mobilskärm är krossad, eller varför det gjorts suspekta uttag på hennes kort. Och varför får hon flashbacks till att hon ligger på golvet medan en främmande man juckar mot henne?

Annons
Annons
Annons