Annons

Viktig uppgift

Überbyråkraten Claes Norgren är Sveriges nya riksrevisor. Den tidigare chefen för Finansinspektionen ska nu granska att statliga myndigheter sköter sig - gör de inte det är han snabbt där med rödpennan.

Uppdaterad
Publicerad
På nytillträdde riksrevisorn Claes Norgrens bord har bland annat försvaret hamnat. Och biståndet. Och arbetsmarknaden. Områden som borde kunna resultera i  intressanta slutsatser.
På nytillträdde riksrevisorn Claes Norgrens bord har bland annat försvaret hamnat. Och biståndet. Och arbetsmarknaden. Områden som borde kunna resultera i intressanta slutsatser. Foto: MAGNUS HJALMARSSON-NEIDEMAN

Claes Norgren gillar att granska saker. I sin ungdom tänkte han bli journalist, men när en kompis som valt journalistyrket fick det oglamourösa jobbet som andre viceredaktör på tidskriften Det Bästa gav Claes snabbt upp de planerna. I den sitsen ville han aldrig hamna, så han blev ekonom i stället. En lång bana inom olika myndigheter har nu fört honom till jobbet som riksrevisor – Sveriges kanske tyngsta revisorsjobb.

På nytillträdde riksrevisorn Claes Norgrens bord har bland annat försvaret hamnat. Och biståndet. Och arbetsmarknaden. Områden som borde kunna resultera i intressanta slutsatser.

Foto: MAGNUS HJALMARSSON-NEIDEMAN Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons