X
Annons
X

Vikander hoppas på fler kvinnor i nästa film

Som barn vågade Alicia Vikander inte berätta för sina kompisar att hon spelade "Tomb raider". Nu har hon tagit över som Lara Croft på bio. Att rollfiguren utvecklats från sexig stereotyp till en mer mångfasetterad person fick henne att tacka ja.

Av TT

Lara Crofts superkorta shorts och jättebröst är historia. I nya "Tomb raider", som har biopremiär den 16 mars, är det cargobyxor, svettigt linne och en vältränad, men normaldimensionerad kropp som gäller.

Filmen bygger på den omgörning av spelet som gjordes 2013, där en mer verklighetstrogen och sårbar version av Lara Croft introducerades. Lara är ung och vilsen i livet, jobbar som cykelbud och tränar MMA, men är inte den fullfjädrade mördarmaskin som gjorde debut i originalversionen från 90-talet.

Alicia Vikander brukade spela "Tomb raider" som barn. Nu har hon tagit över rollen som Lara Croft. På torsdagen mötte hon pressen i Stockholm för att berätta om sina upplevelser av den nya "Tomb raider"-filmen.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 5

Ett stort pressuppbåd mötte Alicia Vikander i Stockholm inför världspremiären på den nya "Tomb raider"-filmen.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 2 av 5

Alicia Vikander ville göra en Lara Croft med fler dimensioner än den figur som först lanserades i tv-spelet "Tomb raider" på 1990-talet och sedan blev film i början av 2000-talet.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 3 av 5

Alicia Vikanders rollfigur är yngre och mer sårbar än den Lara Croft som Angelina Jolie spelade 2001. Men det betyder inte att actionscenerna är färre eller mindre tuffa. Pressbild.

Foto: SF Bild 4 av 5

Alicia Vikander ägnade fyra månader åt att bygga upp sin kropp för rollen som Lara Croft i "Tomb raider". Pressbild.

Foto: SF Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X