Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Giro
Mat & dryck

Viggo Cavling: Tre pizza-favoriter

Pizza är lite som komedier på bio. De är lite för inställsamma för att få femmor i betyg när kritikerna vässar sin penna. Det är alltid finare att gråta än att skratta och vad är egentligen bröd med tomat och ost på toppen, mer än…något sagolikt gott.

1. Babette

Annons
X

Babette är ett hål i vägg på extremt krogtäta Roslagsgatan. Jag älskar att hänga i den minimala baren med ett gäng kompisar och beställa in pizza efter pizza. Det finns ofta tre på den svarta tavlan. Alla äter av allas pizzor. Toppingen är lekfull utan att bli krystad. Personalen är vänlig utan att bli lismande. Och brödet är så gott att jag alltid äter upp de andras kanter.

Roslagsgatan 6
babette.se

Babette Instagram
Babette Instagram

2. Galinas Pizza

I min favoritgalleria finns denna pizzeria med en ledning som började på Babette. Här är det enkla grejer som gäller. Tomatsåsen består av tomat och olivolja. Brödet är lika basalt. Men det funkar suveränt. Här får du en urpizza som för tankarna till pizzans hemort Neapel.

Teatern i Ringen, Skanstull
ringencentrum.se/teatern

Giro
Giro

3. Giro
Nobis-koncernen växer. Det har ett hotell på Mallorca och krogar i Köpenhamn. Men basen är förstås Stockholm och den italienska maten. Giro vägg i vägg med Nobishotellet Clara är ett hak som ofta går under radarn, men är du sugen på pizza i city finns det alltid plats här. Hög lägsta nivå även när det är fullsatt.

Sveavägen 46
giropizzeria.com

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen