Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck
Recension

Viggo Cavling: Stockholms maffigaste krog

Krogrecensenten Viggo Cavling är äntligen tillbaka och har besökt den påkostade restaurangen som reste sig ur premiärbiografen Astorias aska.

Text: Viggo Cavling - 17 september 2021
Annons

Efter 22 månader i karantän är krogbevakningen i SvD Perfect Guide tillbaka. Härligt. Under pandemin har det inte varit lätt att kritisera restauranger, enligt principen: man ska inte sparka hårt på någon som ligger ner och håller på att svälta ihjäl. Men nu börjar Stockholms nöjes- och uteliv sakta återgå till det normala.

Befarar dock att många krögare som skjutit upp skatteinbetalningar och fått pengar vid permitteringar kommer att ha det fortsatt tufft, även om det nu är fullt i matsalen. För den som säljer en lastbil eller en tröja så gör det inget att det är tomt i butiken i några månader. Men en matsal med enkom hovmästare, servitörer och kockar blöder pengar på ett sätt som ingen annan näring. Det behövs gäster för att en restaurang ska tjäna pengar. Runt Stureplan räcker det inte med en sittning per kväll. På varje stol ska det helst sitta fyra människor under öppettiderna. Och varje individ ska äta och dricka för minst 500 kronor.