Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: TAK
Mat & dryck

Viggo Cavling: Stockholms hetaste krogar just nu

Varje vecka delar SPG:s krogkritiker med sig av spännande restaurangtips – här är tre heta krogar där du vill ses och synas.

1. TAK
Nu blåser det rejält på översta våningens uteservering, men en trappa ner på stjärnkocken Frida Ronges stora krogbåt är det ofta fullsatt. Jag förstår varför. Hit kan du gå med affärsgäster, kill- eller tjejgänget och en date. Den japanska maten är spännande och fräsch – utan att vara dyr eller konstig. I valet mellan spetsiga och mjuka smaker vinner ofta de senare. Det kallas umami. Nyhetens behag gör denna krog till en segrare i några månader till. Sen börjar matchen på allvar vid Brunkebergstorg. Har du mycket pengar och är matnörd är det krogen-i-krogen Unn som gäller. I en liten skrubb äter åtta gäster 14-15 rätter på drygt 4 timmar. Allt lagas av Albin Edberg vid en stekhet teppanyakihäll.
Brunkebergstorg 4
tak.se

Annons
X
Grillad bläckfisk av Frida Ronge
Grillad bläckfisk av Frida Ronge Foto: Magnus Skoglöf

2. La Colline
Södermalm har fått sitt första, rejäla brasserie. Äntligen! Bakom krogen finns krögaren Mac Donald Lundgren. Efter tolv år på Tranan öppnar han nu krog nummer två. Inredningen har Jonas Bohlin skapat. Bra jobbat!
Götgatan 29
lacolline.se

3. Teatergrillens bar
Tidigare fanns det två bardiskar, en på gatuplan och en några trappsteg ner. Här låg en gång den gamla garderoben. I höst är den andra baren förvandlad till hovmästarbås. Den lilla baren på gatuplan med knappt 40 platser är och förblir min bottenplatta i Stockholmsnatten. Barmästaren Mathin Lundgren vet både när jag vill ha en stark drink med mycket ingefära, och när jag vill ha ett udda glas vitt vin. Vissa börjar kvällen här. Andra slutar kvällen här. Vissa kommer hit när det öppnar och går hem när baren stänger. Jag tillhör den sista kategorin.

Nybrogatan 3
teatergrillen.se

undefined

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen