Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: Vikingaliv
Mat & dryck

Viggo Cavling: Stockholms bästa museikantiner

Varje vecka delar SPG:s krogkritiker med sig av spännande restaurangtips – här är tre lysande museikantiner

undefined

1. Tekniska by Pontus
Hälften av de 350 000 besökarna på Tekniska Museet är barn. När krögaren Pontus Frithiof öppnar sin åttonde enhet i Stockholm är det ungarna som är i fokus. De ska få mat de gillar, lära sig hur man lagar den och inse att de inte ska kasta mat i onödan. Lokalen har fått ett helt nytt utseende signerat arkitekterna Pontus Loman och Danielle Kebben. Jag gillar speciellt de orangea molnen taket och de stora borden med runda, rosa soffor till. För 100 kronor kan du välja mellan vego-buffé, kött- eller fiskrätt.

Annons
X

2. Café Blom på Moderna Museet
I nio fall av tio väljer jag bort den stora matsalen med utsikt mot Strandvägen för detta lite hemliga fik bakom Arkitekturmuseet. Bäst är förstås uteserveringen som ofta har mycket sol och lite blåst. Maten är ingen revolution och bara ibland en sensation, men stämningen i det vackra rummet, ute såväl som inne, är alltid magisk. Här ska jag bara ta en snabb kaffe och sen blir jag sittande i några timmar.

undefined
Foto: Vikingaliv

3. Glöd
Vikingautställningen på Djurgården ser du en gång. Krogen bör du besöka en gång i månaden. Krögen Anna Broms vet hur trivsel ska uppstå i en matsal.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen