Foto: Rutabaga
Mat & dryck

Viggo Cavling: Årets modigaste krogöppningar

2017 bjöd på en rad spännande krogöppningar. Här listar SPG:s krogrecensent Viggo Cavling tre favoriter.

undefined

Rutaba

Annons
X

Stjärnkocken Mathias Dahlgren ska ha stor elogé för att han vågar skapa en vegokrog i Nordens mest anrika hotell. Att kasta ut fina Matsalen och stjärnorna från Guide Michelin för denna krog, som mest påminner om en kantin för fattiga studenter, är riktigt modigt. De affärsmän som vill ha sprit och feta biffar kan inte komma mer fel. Å andra sidan kan de kvinnor som vill äta nyttigt och på allvar göra banbrytande affärer inte komma mer rätt.
Södra Blasieholmshamnen 6
grandhotel.se

undefined

Penny & Bill

Drinkar till maten är … konstigt tycker de flesta i Sverige. I Kina är vin till maten lika udda. Jag tycker krögaren Henrik Norström ska vara stolt över att han sjösatt detta koncept. Det börjar sätta sig riktigt bra nu efter några månader.
Grev Turegatan 30
pennyandbill.se

undefined
Foto: Erik Lefvander/eyes

Frantzén

Jag och 99,999 procent av alla som läser detta kommer aldrig ha råd att gå hit. En middag med vin för två kostar 10 000 kronor. Men det är kul att vi har någonstans i Stockholm att skicka världens rikaste människor. Krögaren Björn Frantzén vet hur man ska underhålla människor som flyger runt i privatjet. Förr eller senare blir det tre stjärnor i Guide Michelin. Att ställa in siktet på detta mål och sedan aldrig vika ner sig är riktigt stort.
Klara Norra kyrkogata 26
restaurantfrantzen.com

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen