Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

Viggo Cavling: 3 nyöppnade snabbmatställen

Varje vecka delar SPG:s krogkritiker med sig av spännande restaurangtips – här är tre nyöppnade snabbmatställen i Stockholm.

Text: Viggo Cavling - 31 oktober 2017
Annons
Dos Gringos/Instagram

Dos Gringos/Instagram

Tongs/Instagram

Tongs/Instagram

Dos Gringos/Instagram

1. Dos Gringos
Ringens köpcentrum vid Skanstull är verkligen gallerian som gentrifieringen missade. Att vi här hittar Stockholms bästa food court är verkligen oväntat och kul. Konceptet Teatern är, speciellt nu under vinterhalvåret, en megasuccé. Nya på scenen är Melker Anderssons och Danyel Couets nya mexihak Dos Gringos. Här hittar du utmärkt kyckling-, nötkött- och skaldjurstortilla till priser runt 100-lappen.

Ringen Centrum, Skanstull
ringencentrum.se

2. Gnarly’s Food Truck
Det som började med en Food Truck är idag en liten kedja med fyra enheter. Jag är ingen stor vän av hamburgare, men ibland faller jag till föga. Och senast jag åt deras storsäljare Gnarly Burger för 99 kronor ståendes på Birger Jarlsgatan kunde jag konstatera: detta är en bukfylla som verkligen funkar.

gnarlyburger.se

Tongs/Instagram

3. Little Tong
I Marie Laveaus gamla lokaler på Hornsgatan är det nu kinesiskt som gäller. Finmatsalen har inte öppnat när detta skrivs, men jag har besökt bakfickan som serverar schysta nudlar med sichuan, tofu, fläsk och nötkött. Både jag och mina barn gjorde tummen upp efter premiärbesöket och kommer att återkomma inom kort.

Hornsgatan 66
t8ng.se

Annons