Vietnamesiska inblandad i giftmord snart fri

Vietnamesiska Doan Thi Huong erkände sig skyldig till ett lindrigare brott i domstolen i Malaysia 1 april. Den 3 maj blir hon fri. Arkivbild.
Vietnamesiska Doan Thi Huong erkände sig skyldig till ett lindrigare brott i domstolen i Malaysia 1 april. Den 3 maj blir hon fri. Arkivbild. Foto: Vincent Thian/AP/TT

Vietnamesiska Doan Thi-Huong, som misstänks ha medverkat i mordet på Kim Jong-Nam, halvbror till Nordkoreas diktator, blir snart åter en fri kvinna.

Den 3 maj får hon lämna fängelset i Malaysia, uppger hennes advokat.

Under strecket
TT TT-AFP
Publicerad
Annons

Den 30-åriga vietnamesiska kvinnan arbetade tidigare i en frisörsalong. Den 13 februari 2017 registrerade övervakningskameror på Kuala Lumpurs flygplats i Malaysia hur hon tillsammans med en annan kvinna, Siti Aisyah, kastade sig över Kim Jong-Nam. En av dem smetade vad som senare kom att bekräftas som nervgiftet VX över hans ansikte.

De två kvinnorna, som snabbt identifierades av malaysisk polis, har hela tiden nekat till anklagelserna. De hävdar att de lurats av nordkoreanska agenter att utföra attacken, som de trodde var en del av ett skämtprogram likt dolda kameran.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons