X
Annons
X

Vidunderlig vildmark i Namibia

Sov under bar himmel som på ett tusenstjärnigt hotell. Vandra i roströda sanddyner medan solen går upp över världens äldsta öken. Och mumsa på tysk äppelkaka med vispgrädde.

– Nej, det är inte långt, säger Ingo och tar plats bakom ratten. Bara 38 mil.

Vägen mellan Namibias huvudstad Windhoek och landets största turistattraktion; sanddynerna i Sossusvlei, är glest trafikerad och endast bitvis asfalterad. Några babianer och oryxantiloper skymtar i vägkanten men för övrigt förefaller vidderna oändliga och utan tecken på särskilt mycket liv. På en yta nästan dubbelt så stor som Sverige bor drygt två miljoner människor.

Oryxantilopen med sina långa stiliga horn är Namibias nationaldjur och en vanlig syn även på exklusiva middagsbord – serveras ofta grillad och smakar gott.

Foto: KICKI LIND/RESPRESS Bild 1 av 3

Med knappt hundra invånare är Solitaire ingen stor metropol. Men här finns en bensinstation vilket i Namibia markeras med en stor och iögonfallande röd prick på kartan.

Foto: KICKI LIND/RESPRESS Bild 2 av 3

Skotten Moose Mc Gregor kom till Namibia för att vara med på sin systers bröllop. Han blev kvar och bakar omkring 200 kilo äppelpaj om dagen i sitt ökenbageri. Det har han gjort i över 20 år nu.

Foto: KICKI LIND/RESPRESS Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X