Liten historia – stor kyssVid 89 års ålder har hon skrivit en tidlös roman

Konstnären och författaren Kerstin Strandberg debuterade 1967 med romanen ”Som en ballong på skoj / En städroman om skyffelkyssar”.
Konstnären och författaren Kerstin Strandberg debuterade 1967 med romanen ”Som en ballong på skoj / En städroman om skyffelkyssar”. Foto: Thomas Wågström

Kerstin Strandbergs nya roman är en underfundig kärleksberättelse om banden mellan två sårbara människor. Det är just så här en berättelse om unga ska skrivas, tycker Clara Block Hane – av någon som levt tillräckligt länge för att ha hunnit förlåta sig själv.

Publicerad
Albert Bonniers förlag
Foto: Albert Bonniers förlag
Annons

Somliga romaner tar längre tid att läsa än andra. Inte för att de har fler sidor, eller är svårare, utan för att man hela tiden måste stanna upp. Läsa vissa stycken högt för att de är så bra, ta sidan igen för att vara säker på vad som hände, anteckna särskilt vackra formuleringar och hejda sig för att skratta klart – eller torka bort tårar.

En sådan speciell roman är ”Liten historia – stor kyss”, som författaren ger ut 89 år fyllda. Liksom romanens huvudperson förlorade Kerstin Strandberg alla sina nära som mycket ung och som hon själv beskrivit det togs hon ”som tjuvgods till Lund”, där hon ärvde en fastighet av sina farföräldrar och därför gick runt med en stor nyckelknippa i skolan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons