Annons
X
Annons
X

Victory Tilly slutar tävla

Karriären är över för Sveriges bästa travhäst Victory Tilly.

Av TT
[object Object]
49:e upplagan vanns av Victory Tilly med Stig H i sulkyn till nytt världsrekord. På bilden ses Stig under loppet, storma fram mot seger. Bild från 2000-05-28.

Beslutet togs i tisdags av tränaren Stig H Johansson tillsammans med ägarna.


Det är klart att jag kommer att sakna honom, säger han.

Allt sedan den svåra skadan i Elitloppsfinalen 2003 har Victory Tilly haft problem med sina ben. Han har bara startat 27 gånger de senaste fyra åren och i sommar har elvaåringen dragits med en skada i ett bakben.

Annons
X


Han har inte ont av den nya skadan men när vi böjer honom blir han halt, vilket tyder på att den tar längre tid att läka. Med bara max en säsong kvar tycker jag inte att den tiden finns, säger Stig H Johansson till Kanal 75.

Victory Tilly är med sina 37,7 miljoner kronor den överlägset vinstrikaste svenska travhästen genom tiderna. Han började karriären hos Glen Norman men såldes som fyraåring till stall Kalas och gick i träning till Stig H Johansson. Där utvecklades han till en världsstjärna och tog massor av stora segrar världen över.


Det är klart att jag kommer att sakna honom på tävlingsbanan, men han har haft en lång och framgångsrik karriär och så här är livet, säger Johansson.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Victory Tilly vann 70 lopp på 101 starter och Stig H har alltid hållit segern i Elitloppet 2000 som karriärens största, både för honom och hästen.


  Den atmosfären och stämningen som var på Solvalla då var fantastisk, har han sagt.

  Den största internationella segern kom i USA 2002 på The Meadowlands, New Jersey, när Victory Till vann Nat Ray Trot på världsrekordtiden 1.08,9.


  Den dagen kändes Victory Tilly oslagbar.

  En känslosam seger för Stig H kom i Kalmar i november förra året då han jubilerade med sin tusende seger i V65/V75 med sin stjärna.

  Victory Tilly vann även storlopp som; Derbyt, Jubileumspokalen, Åby Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial, Oslo GP, Copenhagen Cup, GP Lotteria och Nationernas Pris.

  Victory Tilly kommer att stå kvar på Johanssons gård Stora Alby. Stig H fick nämligen sin favorithäst i 60-årspresent av ägarna efter att karriären skulle vara över.


  Han blir kvar här på gården och ska få ett bra boende resten av sitt liv, säger Johansson.

  Victory Tilly vann sitt första lopp den 17 juni 1998 På Solvalla.

  Och han vann sitt sista start den 10 juni 2006 i Östersund.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X

  49:e upplagan vanns av Victory Tilly med Stig H i sulkyn till nytt världsrekord. På bilden ses Stig under loppet, storma fram mot seger. Bild från 2000-05-28.

  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X