Vi vulkanflyktingar måste gå samman

NEW YORK
Först försökte jag prata med mitt träd. Men det har bott för länge hemma i min lägenhet och kunde inte representera naturen. Så jag begav mig ut till skulpturträdgården på Elizabeth Street för att söka svaren. Jag lade mig ner med ansiktet mot marken i mina vita jeans och försökte få kontakt med jordens innandöme.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hallååå, inledde jag lite trevande. Efter årets alla jordbävningar – och nu en galen vulkan på Island – ville jag inte verka för påflugen och röra upp saker och ting ytterligare. Men jag kan ju inte bara sitta här och låta naturen bestämma allt.

När jag inte fick något svar gick jag hem till Prince Street igen. Där, över trådlöst internet som jag kontrollerar, ville alla prata. Främst handlade det om att ta sig ut. Jag blev den roade sambandscentralen för en samling 1800-talare som försökte ta sig runt jorden på mindre än 80 dagar. En väninna presenterade nöjt sin resplan för Stockholm–London på tre dygn, via Köpenhamn, Hamburg, Köln och Bryssel. En annan vän valde tvådygnsrutten via Hawaii till New York från Riyadh i Saudiarabien. (Själv fantiserar jag om att anlända till Stockholm med QEII någon gång nästa månad.)

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons