”Vi vill locka tillbaka barnmorskor som slutat”

Det är beklagligt att barnmorskor sagt upp sig. Vi vill göra allt vi kan för att de ska komma tillbaka. En attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö och möjlighet till att göra lönekarriär hänger samman. Därför är vi stolta över den stora investering som vi gör på en ny förlossning vid Karolinska i Huddinge, skriver landstingsråden Ella Bohlin (KD) och Peter Carpelan (M) i en replik.

Under strecket
Publicerad

Ella Bohlin (KD) och Peter Carpelan (M)

Foto: Anna Molander
Annons

Det föds allt fler barn i Sverige. Fler familjer får uppleva starka glädjefyllda ögonblick och nya medborgare ser dagens ljus. Samtidigt innebär förlossningarna att hälso- och sjukvården behöver byggas ut. Vi som har ansvar för vården i landsting och regioner på olika håll i landet måste öka kapaciteten i förlossningsvården för att möta de framtida behoven. Utmaningen är antagen och kommer att klaras av. Men vi behöver hjälp.

Behovet visar sig med all önskvärd tydlighet i samband med att vi i dagarna har kunnat berätta om den nya förlossningsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, vilket de barnmorskor och undersköterskor som skriver på SvD Debatt uppmärksammar.

Annons
Annons
Annons