Vi vet vilka de är Vi vet vilka de är

Under strecket
Publicerad
Annons

Den gudarna vill förgöra slår de först med blindhet, sägs det. Att döma av partisekreterare Marita Ulvskogs uttalanden i söndagens radioeko går hon och hennes socialdemokrater i så fall en mörknande framtid till mötes.
Socialdemokraterna har ju rasat utför riktigt ordentligt i den senaste Sifo-mätningen. Partiet når bara 33 procent av väljarsympatierna medan de borgerliga partierna står starka och moderaterna noterar väl över 26 procent. Den borgerliga Alliansen får sammanlagt 51,2 procent mot vänsterpartiernas 46,2.

Vad är då partisekreterarens analys av läget? Har hon något attt säga om misslyckandet med sysselsättningen, den nya offensiven för skattehöjningar, de ideligen återkommande korruptionsskandalerna eller den så tragiskt tydliga bristen på ledarförmåga och krisberedskap? Inget alls, egentligen.
Marita Ulvskogs uppfattning är i stället att väljarna ännu inte har förstått ”vilka vi är”. Och det trots alla decennier av maktinnehav. Vilket givetvis är mediernas fel, enligt Ulvskog. Främst
familjen Bonniers, kan man förmoda.

Annons
Annons
Annons