Annons

Vi vet att de vet – det räcker

Varje morgon klockan sex vaknar jag med ett leende på läpparna och skuttar upp ur sängen. Jag joggar en mil, gör lite yoga och äter därefter en stadig frukost med en massa fleromättat fett, redo att ta itu med arbetsdagen – full av lust! Nej. Så där går det inte till.

Under strecket
Publicerad

Det är bara den sociala kontrollen som tvingar upp mig ur sängen, halvt medvetslös, tio minuter innan det är dags att gå. Jag trycker in linserna i svullna ögon, tuggar i mig en torr macka och springer sedan flåsande till tunnelbanan som ska ta mig till jobbet. Skammen över att komma för sent till morgonmötet (igen) är det enda som kan övervinna kuddens magnetkraft.

Det är därför jag får lite panik där jag sitter och skriver artiklar om alla jobba hemifrån-trender och portabla kontor. För det är odiskutabelt så: en fysisk arbetsplats kostar massor och är inte alls nödvändigt för att utföra mycket av det jobb som idag görs på kontor. Jag har själv frilansat från mitt skrivbord hemma i hallen och hört mig själv säga i telefonen: ”Vänta ska jag leta fram en penna, det är lite stökigt här på jobbet just nu”. Inte har någon kunnat ana, utifrån den slutgiltiga artikeln, att jag har skrivit det mesta av den iförd pyjamas.

Annons
Annons
Annons