”Vi värnar vårt nationella självbestämmande”

Core Battalions granatkastarpluton samövar med ett finskt skyttekompani vid Skillingaryds skjutfält 2010.
Core Battalions granatkastarpluton samövar med ett finskt skyttekompani vid Skillingaryds skjutfält 2010. Foto: Sergeant Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten

Det nordisk/baltiska försvarssamarbetet skulle verka som ett självständigt komplement till Nato, och vi skulle behålla vårt nationella självbestämmande, skriver Michael Clarke och Calle Johansson, Ungsvenskarna, i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad

Michael Clarke och Calle Johansson, Ungsvenskarna

Foto: Privat
Annons

FMSF:s och Mufs svar (27/3) på vår artikel (23/4) visar åter igen prov på att Mufs allt mer tydliga internationella liberalism, de vill lösa allt genom mindre nationellt självbestämmande och mer federalism samt överstatlighet. I deras världsbild är EU och Nato med sin överstatlighet de absoluta frälsarna för alla eventuella bekymmer, inget nytt under solen. Det Göthberg och Carlander faktiskt gör i sin artikel är att applicera en massa egna antaganden baserat på en mening och helt utelämna resterande förslag i debattartikeln, låt oss därför klargöra ett par saker. 

För det första så ligger beslutet om framtida allianser och samarbeten ytterst i det svenska folkets händer. Därför är Ungsvenskarna öppna för en objektiv och förutsättningslös statlig utredning om vilka för- och nackdelar ett svenskt Natomedlemskap skulle innebära samt vilka konsekvenser det skulle kunna få till följd. Vårt folk har rätt att få en så sanningsenlig bild som möjligt och så mycket grundläggande fakta som det bara går om ett så stort beslut, för att sedan få folkomrösta i frågan.

Annons
Annons
Annons