Annons

Vi tycker dessa tre ska leda Socialdemokraterna

Låt Mikael Damberg, Lena Sommestad och Katrine Kielos axla rollerna som; partiordförande, ekonomisk-politisk talesperson och partisekreterare. Det skriver två SSU:are i Göteborg.

Under strecket
Publicerad

Socialdemokratins styrka har alltid varit dess idéer och värderingar. Därför vill vi att vi väljer tre personer som förmår skapa en öppen och tolerant idédebatt om framtiden. Som vågar ompröva politikens alla inriktningar. En partiledning som aldrig låser sig ideologiskt och undviker toppstyrning. Som klarar att läsa av och inspirera sin samtid. Kalla det gärna ett dreamteam.

Socialdemokratin upplever nu tre markanta kriser. Den första är den intellektuella krisen. För bland andra studenter och akademiker upplevs inte socialdemokratin som spännande och levande. Det saknas nya idéer. Vi har tappat initiativet. Den andra är det kraftigt försvagade stödet hos arbetare och tjänstemän. Vi upplevs inte längre som det självklara valet för vanliga löntagare och deras möjligheter i livet och på jobbet. Det är ett gigantiskt problem. Dels därför att löntagarna behöver en stark representant i politiken, dels därför att det har stor betydelse för vårt eget självförtroende. Den tredje är den organisatoriska krisen. Trots att det politiska engagemanget sägs vara större än på mycket länge har vi ingen tydlig struktur för ett samarbete med alla underbara människor i olika föreningar. Politik finns inte bara i det partipolitiska. Vi har inte heller någon struktur för att fånga upp våra medlemmars idéer. Lägg där till en pr-strategi som tar sin grund i affischerna; Vi kan inte vänta. Därför behövs ett dreamteam som klarar av att inspirera och engagera vanliga löntagare och tjänstemän, akademiker och studenter och bygga en politik för hela Sverige.

Annons
Annons
Annons