Annons

Vi skämmer ut oss

Tayyab Shabab på nuvarande arbetsplatsen Dynamo. Han arbetar sedan några år med att bygga it-system på svenska företag. Han och hans fru utvisas nu från Sverige eftersom hans förre arbetsgivare har gjort en miss vad gäller Tayyabs pensionsinbetalningar.
Tayyab Shabab på nuvarande arbetsplatsen Dynamo. Han arbetar sedan några år med att bygga it-system på svenska företag. Han och hans fru utvisas nu från Sverige eftersom hans förre arbetsgivare har gjort en miss vad gäller Tayyabs pensionsinbetalningar. Foto: Claudio Bresciani/TT
Publicerad

En modell för ekonomisk framgång, säger vi om vårt land på vår officiella hemsida, sweden.se. Vi har en mångfacetterad, konkurrenskraftig och framgångsrik ekonomi, säger vi. Diverse, highly competitive and successful. Det är ett fördelaktigt sätt att beskriva Sverige. Men vi är också ena riktiga pantskallar. Vad det ordet heter på engelska vet jag inte ens.

Men återkommande dyker solida bevis upp på vår tröghet och oförmåga att anpassa oss till en förändrad omvärld som erbjuder stora möjligheter, men i gengäld fordrar att vi blir smartare.

Annons
Annons
Annons
Annons