**Vi samarbetar inte** med extremister I sin iver att kasta gödsel på alla som säger nej till att Sverige ska införa euron som valuta hoppar Göran Skytte på mig (17/5)

Under strecket
Publicerad
Annons

Vi samarbetar inte med extremister I sin iver att kasta gödsel på alla som säger nej till att Sverige ska införa euron som valuta hoppar Göran Skytte på mig (17/5). Han vill göra gällande att jag inte tagit avstånd från bland annat kpml(r) i frågan om svenskt medlemskap i EMU:s tredje steg. Låt mig därför redogöra för min syn på saken. Jag kan som partiledare inte förbjuda vare sig centermedlemmar eller andra organisationer från att ha olika uppfattningar i eurofrågan. Den sortens tankeförbud tänker jag inte utfärda. Skyttes försök att strypa debatten har mycket gemensamt med kpml(r) och sverigedemokraterna. Där finns samma vilja att ha tankeförbud för dem som inte delar deras åsikt.

Jag kommer inte att på något sätt samarbeta med vare sig kpml(r), sverigedemokraterna eller andra ur demokratisk synpunkt tvivelaktiga organisationer. Jag kommer inte att skriva några artiklar eller göra några utspel tillsammans med företrädare för organisationer på den yttersta höger- eller vänsterkanten. På samma sätt rekommenderar vi våra medlemmar att inte söka samarbete med dessa organisationer utan i stället arbeta i organisationer som till exempel Medborgare mot EMU och Europa ja - euro nej. Centerpartiet tog också täten för att se till att kpml(r) och andra organisationer som inte är demokratiska eller är främlingsfientliga och rasistiska inte skulle kunna söka ekonomiskt stöd från den förening som fördelar nejsidans pengar. Min förhoppning är att vi ska få en öppen och ärlig debatt om de olika alternativens för- och nackdelar. Det tänker jag försöka bidra till. Göran Skytte verkar tyvärr inte lika angelägen.

Annons
Annons
Annons