”Vi räknar med en avmattning”

Ett nischat bemanningsföretag blir extra sårbart när konjunkturen börjar konstra. Expandera Mera, som har fokus på byggbranschen, räknar enligt vd:n Jessica Löfström med att anläggningsjobb blir den nya motorn när bostadsbyggandet tappar fart.

Under strecket
Publicerad
Annons

Suget efter nya bostäder har varit stort de senaste åren. Expandera Mera, med vd och ägare Jessica Löfström, har surfat på hög­konjunkturen och glatt sig åt glupska lägenhetsshoppare som skapat god jordmån för hennes verksamhet.

Bemanningsföretagets byggjobbare har behövts i allt högre utsträckning för att lösa flask­halsar i produktionen. Men nu börjar scenen se annorlunda ut.

–Jag räknar med, på lite sikt, ett minskat behov av resurser för att bygga bostäder. Samtidigt har det blivit fler och fler stora ­anläggningsjobb och där ser jag nu en ökad användning för uthyrningspersonalen, säger Jessica Löfström till SvD Näringsliv.

Trots semestertider pågår en hel del stora anläggningsjobb för ­Expandera Mera. Det gigantiska arbetet med att planera och bygga en ny pendeltågssträckning i centrala Stockholm, Citybanan, kräver sina kvinnor och män. Bemanningspersonalen ­behövs som extra resurs. Arbeten med Söderledstunneln är ett annat exempel där det finns ­behov av inhyrda insatser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons