Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Per Sjödell och har tagit ett sabbatsår i sitt hus i Marrakech tillsammans med maken Patrick. Foto: Privat
Perfect Guide

"Vi promenerar genom medinans myller"

Styrelseproffset Per Sjödell om en livsbejakande helg i nya hemstaden Marrakech.

**På fredagseftermiddagen återvänder ** jag till Marocko efter att ha varit hemma i Skandinavien ett par dagar och jobbat med några styrelseuppdrag. Jag älskar att flyga in över Marrakech: den röda jorden, de gröna olivodlingarna och de snöklädda Atlasbergen är alltid en lika välkommen syn. 

Annons
X

Kliver av planet och får dra av skinnjackan och ta på solglasögonen, det är nästan 25 grader här nere just nu.

Efter att ha jobbat hårt i 20 år tyckte min man Patrick och jag att det var dags att prova något nytt. Och eftersom vi sedan några år äger en klassisk riad här nere blev valet naturligt. Och så här långt känns det helt fantastiskt. 

**Kommer hem till **Patrick och vår tax Disco i den tusen år gamla medinan, busar med hunden och pratar med maken om veckan som gått.

Till middag får vi tagine med kyckling och grönsaker som vår hemhjälp Rachida lagat, hon är en grym kock. Allt är närproducerat och kycklingen är nynackad. Till detta delar vi en flaska marockanskt vin som faktiskt är riktigt bra, många av vingårdarna här nere drivs av fransmän och klimatet är optimalt för vinodling.

Efteråt tar vi en kvällspromenad genom medinans myllrande gränder. Det är en härlig kväll. Jag föreslår att vi ska bära upp madrasserna på taket och sova under bar himmel, men blir – som vanligt – nerröstad till förmån för det
mer praktiska sovrummet.

På lördagens väcks vi tidigt av böneutropen från närmaste minareten. Vi äter frukost i solen på takterrassen: espresso, croissant och färskpressad apelsinjuice.

En stund senare promenerar vi till gymmet och kör ett tufft intervallpass med vår PT Youssef. Efteråt pustar vi ut i hammamet. Strosar sedan genom
stadsdelen Hivernage till vår favoritrestaurang Grand Café de la Post. De har snygg kolonial inredning, kul folk och bra käk. Jag beställer en grillad svärdfisk.

Vi sitter kvar och jobbar några timmar: vi håller på och förbereder nästa Ted Talks här nere, och spånar både talare och teman. 

Sover bort seneftermiddagen under ett bananträd hemma på innergården. När det börjar skymma gör vi i ordning oss för kvällen. Går till El Fenn, som ägs av Vanessa Branson (Richards syster) och där man har
första parkett till den dramatiska solnedgången, och dricker stans bästa mojito.

Sen tar vi bil till våra kompisars ställe Peacock Pavillons som ligger utanför stan. Vi dricker fler cocktails, äter en god middag och efter
maten ser vi Casablanca på deras utomhusbio för kanske tjugonde gången. Efter ett midnattsdopp i poolen åker vi hem. 

**
Söndagarna ser nästan** alltid likadana ut. På förmiddagen jobbar vi med vårt välgörenhetsprojekt, Project Soar, som stöttar utsatta flickor på landsbygden. Vi tränar lite basket med tjejerna och pratar om hur vi ska kunna
rulla ut Project Soar bredare i Marocko. 

På eftermiddagen har vi möte med teamet på vår nybildade kommunikationsbyrå Red City PR, och planerar bland annat en modeplåtning som ska göras i Sahara kommande veckan.

Eftersom vi glömt bort att äta lunch börjar vi bli hungriga. Vi går till den italienska krogen I Limoni, som har precis lika god mat som restaurangerna i Rom. Jag äter en pasta och en tiramisu. 

Sen går vi hem och avslutar helgen med att titta på några Homeland-avsnitt.

Missa aldrig en "Min Helg"följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen