Annons

Vi måste satsa för att komma ur krisen

För att klara skuldkrisen krävs framtidssatsningar på offentliga sektorn. Sverige kan gå före och visa vägen genom mer och bättre investeringar, skriver företrädare för en rad fackförbund.

Under strecket
Publicerad

Europa är mitt uppe i en akut skuldkris. För att undvika att den utvecklas till en permanent tillväxtkris krävs investeringar i sådant som skapar förutsättningar för en god framtida ekonomisk utveckling. Det gäller till exempel forskning och utbildning, infrastruktur, energieffektivisering och välfärdstjänster. Sverige har stora möjligheter att gå före och visa vägen genom att investera i produktiv välfärd. Den chansen borde regeringen ta. I vårpropositionen behövs framtidsinriktade satsningar på offentlig sektor. Det ger jobb, trygghet och välfärd i hela Sverige.

Läget i EU är allvarligt. I vissa länder tvingas offentliganställda betala priset för finanskrisen med lönesänkningar och massuppsägningar. Detta har resulterat i att folket på vissa håll visat sin vrede i form av demonstrationer mot orättvisor.

Annons
Annons
Annons