X
Annons
X

”Vi kommer vara den största privatägda kaffekedjan i NY”

Det är bråda tider för svenska kafékedjan Fika i New York. Nya investeringar har blivit startskottet för en expansion som slår rekord i New Yorks historia.

– Jag har alltid trott på det här. Nu tar vi sån fart, säger Lars Åkerlund.

Entreprenören bakom den svenska kafékedjan Fika i New York håller just på att lägga sista handen vid en jättelik bokhylla som ska agera som skiljevägg till det ännu ofärdiga köket. I röran av byggdamm och verktyg är det svårt att föreställa sig det färdiga kafét med svenska designmöbler och enorma fotografier över Stockholmsvyer som ska stå klart här om bara ett par veckor.

Kedjan Fika expanderar rekordsnabbt. Antalet enheter tredubblas under ett år, vilket är rekord i New Yorks historia - ingen annan kafékedja har expanderat lika snabbt.

Foto: THOMAS KOLBEIN BJØRK OLSEN. Bild 1 av 4

”På Fika har vi har två svenska bagare som bakar kanelbullar varje morgon. De bakar surdegsbrödet som används till köttbullsmackan, de rullar köttbullarna för hand, till och med rödbetssalladen görs på plats. Det uppskattas av kunderna, förklarar Lars Åkerlund.

Foto: THOMAS KOLBEIN BJØRK OLSEN. Bild 2 av 4

Fikas grundare Lars Åkerlund deltar i bygget av Fikas sjunde enhet, en lokal vid Bryant Park. Ytterligare fem lokaler befinner sig under konstruktion runt om på Manhattan.

Foto: THOMAS KOLBEIN BJØRK OLSEN. Bild 3 av 4

Lars är nöjd med den entusiasm med vilken New York-borna har anammat den svenska fikakulturen. Framgångsrecept är genomgående kvalitet, något som han menar att Sverige är bättre på än amerikanerna.

Foto: THOMAS KOLBEIN BJØRK OLSEN. Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X