Annons

Vi kan skapa jobb och bostäder i Stockholm

Socialdemokraterna i Stockholm träffas i helgen för att slå fast den politik som vi vet är nödvändig att genomföra för att säkerställa att Stockholm kan växa och utvecklas. På flera områden ser jag det som en nödvändighet att vi får till stånd en ny utveckling, främst när det gäller ungdomar och bostäder. Det skriver oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S).

Publicerad

I Stockholm har den moderatledda alliansen styrt i snart sju år. Arbetslösheten ökar trots att vi har tillväxt i ekonomin, extra allvarligt är det i gruppen unga som inte får möjligheten att komma ut på arbetsmarknaden. Resultaten i skolan sjunker, samtidigt som lärarna vittnar om en allt svårare arbetssituation där resurserna är för små och de administrativa arbetsuppgifterna slukar tid från undervisningen.

Vi har en bostadsmarknad som har havererat och där den enda lösningen alliansen lyckats presentera är att göra olagligt höga hyror lagliga. Parallellt ser vi flera fall av vårdslös hantering av skattebetalarnas pengar där vissa företag och individer lyckats göra mångmiljonklipp i välfärdssektorn.

Annons
Annons
Annons
Annons