Annons

Vi kan skapa fler jobb i osäkra tider

Villkoren inom bemanningsbranschen är i många fall bättre än inom näringslivet i övrigt. När osäkerhet råder på arbetsmarknaden kan bemanningsföretagen vara med och skapa fler jobb. Vår bransch är betydligt bättre än det bild som målats upp. Det skriver fem företrädare för bemanningsföretag.

Under strecket
Publicerad

I osäkra ekonomiska tider är det särskilt viktigt att säkerställa största möjliga antal jobb i samhällsekonomin. Bemanningsbranschen kan skapa fler tillsvidareanställningar med kollektivavtalsvillkor samtidigt som företagen får en ökad flexibilitet. Regering och riksdag har en möjlighet att förstärka jobbeffekten genom att avskaffa hinder mot att anlita bemanningsföretag.

Den ekonomiska krisen i Europa gör att många företag tvekar att anställa. Då får inte politiken bidra till att öka osäkerheten. Regeringen utreder för närvarande hur EU:s bemanningsdirektiv ska genomföras i Sverige. Direktivet ska säkerställa de anställdas rättigheter och samtidigt ta bort hinder mot användande av bemanningsföretag. Hinder som i dag gör att färre kan anställas i bemanningsföretag.

Annons
Annons
Annons