Annons
X
Annons
X

”Vi har kört ut rökarna på gatan, räcker inte det?”

Kravet om rökstopp på uteserveringar faller inte i god jord hos branschorganisationen Sveriges Hotell och restaurangföretagare. Vd:n Mats Hulth säger att det inte finns några bevis på att passiv rökning på uteserveringar är skadlig.

–Jag har inte sett någon vetenskaplig avhandling som säger att folk blivit skadade av passiv rökning på uteserveringar. Om det finns vill jag gärna se det, säger Mats Hulth.

Han berättar att Hotell- och restaurangfacket inte tagit upp frågan med branschorganisationen.

–Vi är positiva till det rökförbud som infördes för fyra år sedan. Det har haft positiva effekter både på personalens och gästernas hälsa, men kompromissen blev att de som vill röka får gå ut.

Annons
X

Mats Hulth säger att det är fritt fram för alla krögare att införa rökförbud på sina uteserveringar om de vill det. På samma sätt kan de dela upp serveringen och skapa en rökfri zon, men han är emot ett generellt förbud.

–Rökarna kördes ut på gatan för att man skulle skapa ett bättre miljö, räcker inte det? Man kan röka utomhus, ska man förbjuda rökning även på allmäna trottoarer, undrar Hulth.

Han har själv varit en storrökare i 30 år och slutade röka för fem år sedan.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se

    –Det är jag väldigt glad för, det är ju farligt att röka, säger han.

    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X
    Annons
    X