Annons
X
Annons
X

”Vi har en tydlig process på plats när det gäller Grekland”

Det ligger i Tysklands intresse att omstrukturera andra europeiska länders skuld till landet. Det sade BOE-ledamoten Adam Posen i en intervju med BBC på onsdagen, enligt Reuters. Samtidigt bekräftade EU-kommissionens ekonomiske talesman Simon O'Connor att det finns en ”tydlig process” för beslut för kring Greklands krav på längre tidsfrist.

Av Direkt

– Det är i Tysklands intresse, i deras kommersiella och ekonomiska intresse, inte bara i deras idealistiska utrikespolitiska intresse, att verkligen omstrukturera skulden som andra länder är skyldiga dem, sade BOE ledamoten Adam Posen vid en intervju med BBC.

Han fortsatte med att understryka att ett uppbrott från euron är inte ligger i Tysklands intresse:

– Tysklands valuta skulle skjuta i höjden, Tysklands handelsrelationer skulle brytas och Tysklands banker skulle stå på bailoutistan i stället för fattiga människor och andra länder.

Annons
X

Euroetablissemanget fortsatte att visa sitt stöd för europrojektet under onsdagen. Kommissionens ekonomiske talesman Simon O'Connor tillkännagav att det finns en ”tydlig process” för att besluta om huruvida Grekland ska erbjudas ytterligare tid för att uppfylla villkoren i stödprogrammet vid en pressbriefing, enligt Bloomberg News.

– Vi har en tydlig process på plats när det gäller Grekland. Trojkan kommer att återvända till Aten i början av september för att fortsätta den översyn av det andra programmet som har pågått en tid nu, och baserat på den bedömningen kommer eurogruppen sedan vara i position att fatta beslut om dessa frågor, sade SImon O'Connor.

Hans uttalande kommer strax efter att det står klart att Grekland och Antonis Samaras nu officiellt ber om
en längre tidsfrist.

Direkt

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X