X
Annons
X

”Vi har bett om stöd från MP:s partistyrelse”

Jabar Amins beskrivning stämmer inte. Det är vi medlemmar i Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten som bett om partistyrelsens stöd. Vi är ytterst bekymrade över att Jabar Amins agerande ska skada Miljöpartiet när det behövs som mest i riksdagen, skriver miljöpartisten Simone Andersson i en replik.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin på en pressträff när Miljöpartiets kongress inleddes i maj i år.  på fredagen.
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin på en pressträff när Miljöpartiets kongress inleddes i maj i år. på fredagen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Miljöpartiet bildades för att verka för en värld i solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, med världens alla människor och med kommande generationer. Av just den anledningen och med den drivkraften är vi många som under årens lopp engagerat oss i Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten. Men sedan drygt 15 år tillbaka, ungefär då Jabar Amin lämnade Socialdemokraterna och blev aktiv i Miljöpartiet i Umeå, har förutsättningarna att faktiskt verka för Miljöpartiets politik kraftigt undergrävts.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin på en pressträff när Miljöpartiets kongress inleddes i maj i år. på fredagen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT Bild 1 av 2

Simone Andersson

Foto: Privat Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X