Var börjar människan och var slutar sjukdomen?

Foto: Daniella Backlund

”Man räcker aldrig till för någon med borderline, hur mycket man än försöker”, skriver en kvinna vars man fått diagnosen. Många starkt berörande beskrivningar av hur det är att vara emotionellt instabil – eller anhörig till någon som är det – har kommit till Idagsidan efter artikelserien Tvära känslokast.

Under strecket
Publicerad
Annons

Jag är en tjej på 22 år, bosatt i Skåne, sjukskriven på heltid och studerar ett ämne i taget på distans. För snart ett halvår sedan fick jag diagnosen jag väntat på att få, nämligen borderline. Eller emotionell instabil personlighetsstörning som man kallar den. Men jag föredrar att säga borderline, då känner man sig inte lika sjuk. Förutom borderline har jag även posttraumatisk stressyndrom och ADD. Jag lider också av självskadebeteende och extrem ångest.

Nu tänker ni säkert hur jag orkar plugga med allt detta, och ärligt vet jag inte det heller. Borderline ställer till det ganska ordentligt. Jag kan aldrig planera så som andra kan, för jag vet aldrig om jag är arg, glad eller ledsen. Så därför får jag alltid svara "vi får se". Mina vänner har tröttnat på att fråga.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons