Annons

Kungsholmens vinbarStockholmarna köar för att ta del av säljarens dröm

Foto: Tomas Oneborg

Väl utvalda viner och en enkel meny. Mer krävs inte för publiken att strömma till vinbaren på Kungsholmen. Också SvD Krogguiden är nöjd även om nivån på varmrätterna är lite ojämn.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4
Foto: Tomas OneborgBild 3 av 4
Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4

Kungsholmens vinbar har snabbt byggt upp ett renommé. Borden är få och går inte att boka. För den som vill undvika att vänta gäller det att vara ute i god tid.

Vi dyker upp strax före 18 en vardag och kniper två av de sista platserna i matsalens yttre del. En stund senare ringlar sig kön lång vid baren. Ljudnivån i den lilla lokalen stiger till en punkt som gör det svårt att konversera och vi kastar avundsjuka blickar mot den inre, mer skyddade avdelningen.

Annons
Annons
Annons
Annons