Annons

Pas d'ArtTvivlen skingras direkt – det här är överväldigande

Den prisbelönta inredningsarkitekten Martin Brudnizki ligger bakom miljön på Pas d’Art.
Den prisbelönta inredningsarkitekten Martin Brudnizki ligger bakom miljön på Pas d’Art. Foto: Tomas Oneborg

Ibland spännande påhittig, vid andra tillfällen inte tillräckligt vällagad – maten på Pas d’Art är ojämn men när den är bra blir Krogguiden imponerad. Och miljön är ett konstverk i sig.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas OneborgBild 1 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 2 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 3 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 4 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 5 av 5

Nog känner vi en viss skepsis på förhand. Ett av stadens större restaurangimperier, Brasseriegruppen, har stängt Wienercaféet för att uttryckligen ersätta det med något som ger bättre lönsamhet.

Det anrika konditoriets lokaler rymmer nu i stället en allroundkrog som har öppet för frukost och lunch och middag och sent barhäng – och serverar bakverk och klassisk fransk bistromat och lokalproducerad chark och grönsaksbaserade, bitvis helt veganska, mellanrätter.

Annons
Annons
Annons
Annons