X
Annons
X

Vi förvirras av alla motstridiga kostråd

Kostråd "Vad ska man tro på, tro på, tro på, när, tro på när det är så här? Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut." Tomas DiLevas sångrader är sannerligen sanna då det gäller vår mat. Kostråden är motstridiga, allt från att frossa i fett till att bara äta rått. På livsmedelsverket manar man till måttlighet. Matcirkeln fungerar fortfarande för att hålla dig frisk.

Peter Ljungsberg är ayurvedisk hälsorådgivare. Han tycker inte att man ska stirra sig blind på olika kostråd. Det är bättre att följa sin inre röst.
Peter Ljungsberg är ayurvedisk hälsorådgivare. Han tycker inte att man ska stirra sig blind på olika kostråd. Det är bättre att följa sin inre röst.

"Vi lagar ingen mat. Inga livsmedel ska hettas upp över 45 grader. Då skadas enzymerna och kroppen kan inte längre tillgodogöra sig dem och vi får inte i oss den näring vi behöver."
"En gång i tiden kunde människan leva på rått kött. Men våra system har blivit förfinade och därför mår vi idag bäst av att tillaga vår mat."
"Ät choklad och drick vin varenda dag, men i måttlig mängd."
Ja, det är inte lätt att veta vad man ska tro på. Aldrig har väl kostråden varit så många som nu. Ena dagen är det mycket fett som gäller, nästa är det just det som ska bort. Somliga är på krigsstigen mot mjölk, andra farligförklarar kött. Några jagar kolhydrater.

Peter Ljungsberg är ayurvedisk hälsorådgivare. Han tycker inte att man ska stirra sig blind på olika kostråd. Det är bättre att följa sin inre röst.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X