Annons

”Vi fattade nog inte hur stort det var”

Vabis 1903, som klubben har renoverat, blev dragplåster i London–Brighton run som gänget körde i fjol.
Vabis 1903, som klubben har renoverat, blev dragplåster i London–Brighton run som gänget körde i fjol. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De blåser liv i gamla bilar och motorer. Aros Motorveteraner blev rikskända när de körde London Brighton Run med en renoverad Vabis byggd 1903. Nu väntar nya spännande projekt.

Under strecket
Publicerad

Sveriges äldsta tillverkade och fungerande förbränningsbilmotor från 1901, även det en Vabis, är i Aros Motorveteraners ägo.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Torbjörn Wahlgren kör klubbens prisade ellastbil, Elis, av årsmodell 1941.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Från vänster, Fordy Abrahamsson, Lasse Thoresson, Richard Arbrink, Bo Söderberg, Gunnar Enghamre, Torbjörn Boman, Stig Nohlert och Torbjörn Wahlgren, alla gillar gamla bilar och vet hur man får fart på dem.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I drygt 40 år har klubben funnits och numera har den runt 450 medlemmar. Bilparken är imponerande – omkring 1 000 fordon ägs av medlemmarna sammanlagt. Det är inte bara bilar utan även moppar, motorcyklar, lastbilar och traktorer.

När vi hälsar på är det vardag och gänget som möter upp vid Johannisbergs flygfält i Västerås är pensionärer. De har roligt tillsammans. Ibland kommer de bara till klubben för att snacka och fika. Sammanhållningen är en stor del av grejen.

Annons
Annons
Annons