”Vi borde gjort slut tidigare ” Renoveringen stärkte relationen Suspekt sticka ut i det här landet

Under strecket
Publicerad
Annons

Här är några läsarbrev och mejl apropå Idagsidans artikelserie Renoveringsbehov:
Jag känner så väl igen mig i att vilja ha en perfekt bostad. Min före detta och jag skapade ett hem som vi planerade i detalj. Väggar revs bort och vi valde inredning med största omsorg; läs ofta det dyraste och ”finaste” materialen och designen. Alla som kom till vårt hus blev imponerade.
Vi hade skapat ett perfekt hem, men vårt förhållande var dåligt. Det kändes rätt att härda ut i förhållandet eftersom vi hade det så fint. Skulle jag lämna allt detta; det fina köket, det underbara badrummet, det eleganta vardagsrummet?
Ja, vi borde gjort slut tidigare och skickat miljonerna till något bättre ändamål.
Har läst er artikelserie och jag funderade på att det mesta handlar om förhållanden som har kraschat i och med renoveringar. Men jag och min pojkvän/fästman har faktiskt renoverat ett hus från grunden (byggt 1926, aldrig renoverat tidigare och totalt nedgånget) och jag måste säga att vårt förhållande bara blev starkare av
detta! Inte för att det var lätt. Det var en tuff resa och vi bråkade mycket, men vi hade träffats ganska nyligen och vi fick ta de viktiga fighterna och verkligen lära oss varandra från grunden. Vi är närmare nu. Nu har vi ett fantastiskt hus även om det inte är klart (här har vi lärt oss mycket om hur man får ändra sin inställning på vägen!) och ett starkare förhållande ...
I inget annat land är grupptrycket så stort som i Sverige. Alla ska klä sig lika, alla hem ska se lika ut, alla ska tycka lika och alla ska köra likadan bil. Sist jag var hemma hängde det Marimekko gardiner i varenda j:a köksfönster på Åbolid. Den som vågar sticka ut ses som lite suspekt.

Beata, Lisa, ”Utlandet”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons